Skip to content

En heeeelt vanlig dag i galehuset…

juli 12, 2011

Her i galehuset er det ferie. Nå ER det faktisk ferie selv om mamma morgenheks og vaktmester’n hardnakket har påstått at de ikke har ferie, men sommeravspassering. Vel, juli er feriemåned selv for lærere, og ferien i år er arbeidsferie. Rett og slett ikke mer eller mindre enn jobbing fra morgen til kveld.

Prinsen og prinsessen kan ikke helt forstå at de ikke kan gjøre alt de har lyst til i år. Jeg har forsøkt å fortelle dem at det bare MÅ bli sånn siden vi bygger hus, men det er ikke så lett å forstå. Dessuten er det ikke mer enn tre år siden vi bygde sist, og da ble det også jobbesommer. Det innebærer faktisk at det for prinsessens del faktisk har vært 22,2% jobbesomre og resten ferie! Og jeg KAN jo skjønne at hun begynner å lure! Skal hun noen gang oppleve en sommer uten hammer, spiker og spik spenna gale foreldre (og egentlig besteforeldre.. de henger på veggen de også…)

Og galehuset består jo ikke av bare gale barn og gale voksne.. Neida… Her har vi da bustebikkja som faktisk tror han må beskytte mamma morgenheks til det uendelige og tilbake igjen. Spesielt når vaktmester’n ikke er hjemme! Og hjemme er han jo ikke, for han gjør alt han kan for å slippe å være hjemme i galehuset! Han vil heller være i det nye, deilige huset hvor han får være i fred, ingen gale barn, sprø kjerringer eller viltre bikkjer… (det er bare en liiiite snev av misunnelse… et liiiiite snev..). Og tilbake til saken, ulldotten er da altså i høyberedskap og gjør seg klar til å angripe (for ikke å snakke om varsle) alt som kryper og beveger seg utenfor galehusets hekk.

I tillegg til bustedotten har vi en papegøye med separasjonsangst. Han skravler stup i et, og sier «Hadet» i en meget bekymret tone. Tror han er litt redd for at han skal bli igjen i galehuset uten oss andre. Han kan jo ikke være med på husbyggingen enda på grunn av litt skumle gasser fra lim og maling, men etterhvert skal vi nok vise ham at vi ikke reiser fra ham. Uansett.. det går LITT unna.. Han har lengre samtaler med mamma morgenheks om dagen, men innholdet er relativt overfladisk. Vi sier mye «hei», «hallo», «jaha», og jeg tror jeg nærmer meg et svar på hva ugla sier. Når jeg spør kalkuna hva ugla sier forventer jeg et «uhu uhu» tilbake, og jeg tror faktisk han er i ferd med å tilfredsstille sin eier på det området.

La oss toppe galskapen med pusekatten som nå daglig «pakker seg ned» i utallige esker…. Galekroken.. I ordets rette forstand!

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: